Speca te mbushur
Per 3-4 persona:
6 speca te madhesise mesatare
2 qepe mesatare
nje thelb hudhre
nje doze 250g salce domateje
250-300gr oriz/risotto
rigon
piper i zi
kripe
Specave, pasi te jene lare e thare, ju hiqet bishti dhe pastrohen nga farat.
Renditini
ne taven ku do i piqni, dhe filloni te pergatitni mbushjen. Kaurdisni
qepet e prera holle dhe hudhrat e shtypura ne vaj ulliri te nxehur ne
zjarr te forte. Kur te kene marre ngjyre te arte shtoni salcen e
domateve. Ulni temperaturen e gatimit ne mesatare. Kur domatet ta kene
humbur lengut shtoni orizin. Hidhini uje deri sa te mbulohet orizi.
Lereni te zjeje derisa orizi te zbutet pak. Shtojini here pas here uje.
Kur orizi te jete bere paksa i pertypshem, shtojini kripen, piperin dhe
rigonin. Mos e teproni me rigonin se i heq shijen. Shtojini nje gote me
uje. Perziejini te gjitha mire.
Mbushni
specat. Tepricen e mbushjes shperndajeni midis specave dhe anash tyre.
Vereni taven me specat e mbushur te piqet ne 220°C. Kontrollojeni here
pas here per uje dhe shtoni ujin ne se eshte e nevojshme. Piqeni derisa
specat te marrin nje ngjyre te lehte kafe ne te dyja anet.
Ju befte mire!
[Quelle: http://kuzhinaegjyshes.blogspot.de/2007/06/speca-te-mbushura.html]
____________________
Next time the devil tells you "You're stupid" say "No, you're stupid - ...I'm going to heaven, you ain't getting in".
~Joyce Meyer~