ALBANIA

 
Sie sind nicht eingeloggt.
LoginLogin Kostenlos anmeldenKostenlos anmelden
BeiträgeBeiträge SucheSuche HilfeHilfe
VotesUmfragen FilesDateien CalendarKalender

Anfang   zurück   weiter   Ende
Autor Beitrag
Admin

Administrator

Beiträge: 19600


New PostErstellt: 12.12.12, 00:31     Betreff: Re: Specat Mbushur

Speca te mbushur

Per 3-4 persona:

6 speca te madhesise mesatare
2 qepe mesatare
nje thelb hudhre
nje doze 250g salce domateje
250-300gr oriz/risotto
rigon
piper i zi
kripe


Specave, pasi te jene lare e thare, ju hiqet bishti dhe pastrohen nga farat.


Renditini
ne taven ku do i piqni, dhe filloni te pergatitni mbushjen. Kaurdisni
qepet e prera holle dhe hudhrat e shtypura ne vaj ulliri te nxehur ne
zjarr te forte. Kur te kene marre ngjyre te arte shtoni salcen e
domateve. Ulni temperaturen e gatimit ne mesatare. Kur domatet ta kene
humbur lengut shtoni orizin. Hidhini uje deri sa te mbulohet orizi.
Lereni te zjeje derisa orizi te zbutet pak. Shtojini here pas here uje.
Kur orizi te jete bere paksa i pertypshem, shtojini kripen, piperin dhe
rigonin. Mos e teproni me rigonin se i heq shijen. Shtojini nje gote me
uje. Perziejini te gjitha mire.

Mbushni
specat. Tepricen e mbushjes shperndajeni midis specave dhe anash tyre.
Vereni taven me specat e mbushur te piqet ne 220°C. Kontrollojeni here
pas here per uje dhe shtoni ujin ne se eshte e nevojshme. Piqeni derisa
specat te marrin nje ngjyre te lehte kafe ne te dyja anet.

Ju befte mire!



[Quelle: http://kuzhinaegjyshes.blogspot.de/2007/06/speca-te-mbushura.html]




____________________
Next time the devil tells you "You're stupid" say "No, you're stupid - ...I'm going to heaven, you ain't getting in".
~Joyce Meyer~
nach oben
Benutzerprofil anzeigen Private Nachricht an dieses Mitglied senden Website dieses Mitglieds aufrufen
Sortierung ändern:  
Anfang   zurück   weiter   Ende
Seite 48 von 2.823
Gehe zu:   
Search

powered by carookee.com - eigenes profi-forum kostenlos

Layout © Karl Tauber